lördag 24 januari 2009

Nice, Grasse, Guerre Froide, Semi-Ski och line-dance

Hej Kära Vänner!
Efter en veckas radioskugga från Rivierabloggens sida trodde ni kanske att det inte har hänt så mycket. Ack så fel ni har, i så fall :) Här händer alltid saker!

Shopping i Nice
Det har varit mycket shopping i Nice på schemat. Som exempel kan nämnas att jag, Datevig, har signat upp med tennislektioner. Tråkigt nog hade jag varken tenniskjol, tennistop, tenniströja att värma upp i, tennissvettband, tennisbollhållare etc... Detta resulterade i en heldagsshopping i det numera för oss välkända shoppingcentrumet Nicetiole. Väl hemma konstaterades att det fattades en viktig attiralj, nämligen tennisracket, så det blev en till vända. (Det visade sig dock senare att tennisklasserna är på kvällen - utomhus!! Så kjolen får nog vänta lite....)

Grasse
Vad kan passa bättre en lördageftermiddag än att åka till den mycket välkända parfymstaden Grasse?! Det kunde vi inte komma på - så vi åkte dit för att studera parfymtillverkningsprocessen, lukta på olika essenser och såklart: Shoppa parfym!! Mycket nöjda efteråt, helt impregnerade av olika parfymer och med begynnande huvudvärk av alla dofter tog vi oss hem.

Guerre Froide
Vår skola CERAM håller två jätte jättefester per termin och årets första hade temat Kalla Kriget, Guerre Froide. Nattklubben i JLP var indelad i två sidor, Amerikanerna på ena sidan vars bar enbart serverade wiskey-drinkar och Sovjet på den andra sidan vars bar serverade vodka-drinkar. Vi valde det röda laget såklart, vodka ligger närmare vår natur. Kvällen till ära hade vi fyra som bor i kollektivet här koordinerat våra outfits, tack H&M i Nice!

Semi-ski party och ett homeparty
Varje tisdag och torsdag hålls det lite mindre fester på klubbarna här, ordnat av CERAM. Denna torsdag var det skid-tema. Visst är vi läckra i våra ”after-ski” 80-tals inspirerade outfits?? :)

Våra små svenska ben är trötta efter allt dansade på dansgolven så ikväll har vi haft en egen show här hemma. Våra kanadensiska vänner var över här och Adam och Scott har lärt oss dansa Line-dance! Nu hinner vi inte uppdatera mer, vi ska sippa vidare på våra franska viner!

/Rivierabloggen

PS. Vi har faktiskt varit i skolan också. DS.



























































2 kommentarer:

  1. Livet på Rivieran låter som det passar er alldeles utmärkt! Shopping i Nice, lyxiga parfymer, strandpromenader, härliga stunder på terassen och mycket party =) Ruskigt sjyssta outfits för de stora festerna, riktigt läckra som röda arméns kämpar speciellt!

    Det är rätt så tråkigt att titta ut på Stockholms slaskvinter när man ser och hör hur härligt ni har det! Det ska bli sjukt roligt att hälsa på er!

    Sköt om er!

    SvaraRadera
  2. Heeej :) Vad kul att du skrev på min blogg till mig! Tack så mycket, vi båda är väldigt nöjda, så det är roligt att höra att du tyckte den vart bra. Då förstår jag att du inte såg så bra hur den såg ut. Tack så mycket, jag tyckte också det vart bra med L:et, men var rädd först att det skulle bli för mkt. Jag och Linn satt typ en halvtimme och gjorde om våra skisser till tatueringen innan vi vart nöjda :P Jag hörde att ni pratade här om dagen. Märks verkligen att hon saknar dig!
    Du ser ut att ha det riktigt bra och härligt där borta, blir riktigt avundsjuk!

    Kramar från "blondinbella" ;) <3

    SvaraRadera